• Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Misschien ben je dit jaar nog niet op vakantie geweest of ben je wel geweest en wil je dit vakantiegevoel nog even vasthouden. Vanaf nu lichten we elke week de mooiste plekken in Nederland uit voor een mini-vakantie in eigen land. We trappen de nazomer af met kust en natuur.

Er is zo veel moois te zien in Nederland en de nazomer is het perfecte moment om dat te gaan ontdekken. Het hoogseizoen is voorbij en op de meeste dagen is het nog steeds heerlijk weer! Tijd om eropuit te gaan.

De wadden
Onze waddeneilanden kunnen in dit lijstje uiteraard niet ontbreken. De wadden zijn namelijk de perfecte plek om even uit te waaien en vooral te ontspannen. Het begint al bij de overtocht met de boot, die ervoor zorgt dat het vakantiegevoel meteen aanwezig is. 

Het waddengebied kent de meest prachtige natuur. In 2016 werd het gebied uitgeroepen tot Mooiste Natuurgebied van Nederland. Het is niet voor niets ook dat de Waddeneilanden de titel Unesco Werelderfgoed dragen. Wie aan de Wadden denkt, denkt natuurlijk ook aan de kilometers duinen. Niet alleen prachtig om te zien, vooral met een ondergaande zon, maar ook een fijne plek om te gaan wandelen, fietsen of zelfs paardrijden. Zo heeft Ameland bijvoorbeeld de hoogste duinen en zijn de duinen van Schiermonnikoog vrij toegankelijk (Nationaal Park). 

Uitwaaien doe je natuurlijk op het strand met een wandeling langs het water. Schiermonnikoog heeft bijvoorbeeld één van de breedste stranden van Europa. 

Ga dan een dagje eilandhoppen en ontdek ze allemaal! Meer weten over onze Waddeneilanden? Klik dan hier!

De Zeeuwse kust
De meeste mensen gaan voor een dagje strand naar Scheveningen of Bloemendaal, maar de Zeeuwse kust is net zo mooi en vaak veel rustiger. Ook kun je aan de Zeeuwse kust op veel plaatsen aan zee slapen, waardoor je letterlijk vanuit je bed zo het strand op stapt en de zonsondergang vanuit je huisje kunt bekijken. Beter wordt het niet, toch? 

Dichtbij het strand zijn tal van gezellige dorpjes, waar je lekker kunt eten en wandelen. Verken de buurt met de fiets door één van de vele fietsroutes te kiezen, op de dagen dat het wat minder strandweer is. 

De Veluwe
Eén van de mooiste stukjes natuur in ons land: de Veluwe met haar prachtige heidevelden. Als je van lange wandelingen in de natuur houdt, ben je hier op de juiste plek. Hier vind je de Nederlandse Big Five - edelhert, wild zwijn, ree, vos en Schotse hooglander. Tijdens een wildexcursie is de kans groot dat je één van deze dieren tegenkomt! 

De Veluwe heeft tal van routes. Verken het natuurgebied bijvoorbeeld op de fiets of te paard. De avonturiers kunnen zich hier helemaal uitleven op de mountainbike, met bijvoorbeeld een route van 45 km over het heuvelachtige landschap. 

Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen. Zo zijn er genoeg activiteiten, zoals klimmen in de bossen en watersporten of breng een bezoek aan één van de vele musea. Meer weten over wat je allemaal kunt doen op de Veluwe? Klik dan hier