• Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
De herfstvakantie staat bijna voor de deur, dus het wordt tijd om leuke dingen te gaan doen! De herfst staat bekend als het meest wisselvallige seizoen van het jaar. Het kan bijvoorbeeld dagenlang regenen en waaien, maar op diezelfde dagen kan ook ineens de zon gaan schijnen en zie je hoe prachtig de herfst ook kan zijn. Inspiratie nodig? Lees dan zeker even verder.

Bezoek musea en exposities
Als het weer niet meezit en je toch een dagje weg wilt, breng dan een bezoek aan een museum of expositie! Zo ben je er toch even uit, maar hoef je je geen zorgen te maken over regen of kou. Nog een voordeel hiervan is dat het ook nog eens leerzaam kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan Body Worlds in Amsterdam, waar je alles te weten komt over het menselijk lichaam. Mega interessant voor jong én oud! Alle musea en exposities werken met tijdsloten, zodat het binnen niet te druk wordt.

Teambuilding (voor het gezin)
Zin in een actief uitje waar je even al je energie in kwijt kunt? Kies dan voor een activiteit zoals klimmen in het bos, airsoften of paintballen. Veel bedrijven kiezen dit soort uitjes om de teamspirit te vergroten, maar als gezin kun je je hier ook prima vermaken. Niets is fijner dan quality time met elkaar!

De buitenlucht in
Op de dagen dat het zonnetje schijnt, wil je toch even naar buiten. Zo kun je nog steeds naar de dierentuin of een pretpark. De dierentuin is de perfecte plek om in één dag zo veel mogelijk van de wereld te ontdekken. Sta oog in oog met je favoriete dier en leer van alles over de verschillende diersoorten die op deze aarde rondlopen. Groot voordeel van de ingelaste tijdsloten is dat het minder druk is in het park en je dus niet met honderden tegelijk bij hetzelfde dier staat.

Een bezoek aan een pretpark kan in deze lijst natuurlijk niet ontbreken! Steeds meer parken doen bijvoorbeeld ook aan Halloween avonden, waarop parken langer geopend zijn. Maak een rit in Nederlands’ snelste en engste achtbanen en voel de adrenaline door je lijf gieren!

Voel je je hier toch niet helemaal comfortabel bij? Het bos is in de herfst op haar mooist. Ontdek nieuwe wandelroutes, ga op zoek naar kastanjes en kom tot rust in de natuur.

Naar de film
De bioscoop blijft voor velen favoriet onder de uitjes, want het is iets voor alle leeftijden. En wederom: je zit lekker droog binnen. Of je nu met het gezin gaat, je liefde, een vriend of vriendin of met een date, een avondje naar de film is altijd een goed idee!

Organiseer een spelletjesavond

Voor een leuke activiteit met het gezin hoef je de deur niet uit. Denk bijvoorbeeld aan een spelletjesavond, er is bijna niets gezelliger dan dat. Waan je voor heel even in de wereld van een bekende tv-serie als Penoza of Wie is de Mol?. Of speel een ouderwets potje Mens Erger Je Niet. Plezier gegarandeerd!

Wie aan herfst denkt, denkt aan Halloween
Waar het in Amerika al jaren een groot feest is en er door velen maandenlang naar wordt uitgekeken, wordt er in Nederland ook steeds meer aandacht besteed aan Halloween: de griezeligste dag van het jaar. Veel scholen veranderen bijvoorbeeld voor eventjes in een ‘spookhuis’, pretparken blijven speciaal langer open en passen hun attracties erop aan en thuis kun je aan de slag gaan met het uithollen van pompoenen. Super leuk om met de kids te doen op regenachtige en koude dagen om alvast in de Halloween-stemming te komen.