• Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
(Tijdelijk) niet beschikbaar

Pampasgrasplanten
Met deze pampasgrasplanten voeg je een mooie accessoire toe aan je tuin. Plant de pampasgrasplanten in de tuin. Zorg voor een beschutte plek in de volle zon en voedzame, goed doorlatende grond. De planten hebben zo’n 4 zonuren per dag nodig.

Seizoenen
Ze kunnen de winters doorstaan, maar het is toch aan te raden om de grasplanten pas te knippen als het voorjaar aanbreekt, zo bescherm je de plant. Als het blad vlak voor de winter geel verkleurd kun je de bladeren bij elkaar binden. Voor extra bescherming kan ook een rietmat of noppenfolie gebruikt worden om te beschermen tegen extreme vorst. Geef in droge perioden wat extra water!

Inhoud pakket – set van 4 planten
- 2 x wit
- 2 x roze

Inhoud pakket – set van 8 planten
- 4 x wit
- 4 x roze

De planten worden geleverd in een p9 kwekerspotje en zijn bij levering met potje ongeveer tussen de 30 en 40 cm afhankelijk van het product. Wanneer je ze plant worden de planten groter. Hoe groot precies, verschilt per pampasgras soort. Lees hier meer informatie over hoe de pampasgrasplanten te planten.

;

Praktische informatie

Pampagrasplanten

- Deze actie geldt zolang de voorraad strekt.
- Planten kunnen niet worden geretourneerd.

Handig om te weten

Hoe plant je de pampasgrasplanten?

In ontvangst nemen
Wanneer je de planten in ontvangst neemt, is het wenselijk deze meteen te planten. Lukt dit niet, volg dan onderstaande stappen:
- Bedek de wortels en zet de plant in je tuinhuis of garage.
- Laat een plant nooit onbeschermd tegen wind en regen buitenstaan.
- Zorg ervoor dat de wortels niet uitdrogen. Bijvoorbeeld door het potje met de wortels in een grote plastic zak te stoppen en vervolgens wat vochtige grond in deze zak te doen. 
- Doe dit niet langer dan 1-2 dagen.
- Wij raden je aan om de producten buiten te planten.

Planten
Plant de pampasgrasplanten buiten op een beschutte plek in de volle zon en voedzame, goed doorlatende grond. De planten hebben namelijk zo'n 6 zonuren per dag nodig. De planten kunnen doorgaans het hele jaar gepland worden. Uitzonderingen hierbij zijn wanneer het te warm is of
wanneer het vriest.

Stappen:
1. Laat voorafgaand aan het planten, de planten een uur in lauw water staan. Zo kunnen de wortels zich goed vol zuigen.
2. Graaf vervolgens een gat dat ruim genoeg is voor de wortels van de plant, ongeveer 1,5 keer de grootte van de kluit.
3. Vul het gat op met ongeveer 5 liter potgrond, beweeg af en toe met de plant zodat de wortels goed contact maken met de grond.
4. Druk de grond rustig aan rondom de planten en klaar ben je.

Vanaf