• Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
We kunnen voorlopig helaas nog niet naar de theaters, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om het theater in huis te halen. Wij zetten een aantal van onze (gratis) favorieten op een rij!

Theater

1. Stage Memories

Musicalproducent Stage Entertainment geeft ons een kijkje in het verleden met de Stage Memories. Een musical schatkamer vol met fragmenten van iconische musicals, onvergetelijke hoogtepunten, back-stage interviews en nog nooit eerder vertroond beeldmateriaal. Daarnaast is ook een select aantal musicalproducties in z'n geheel te bekijken. Deze week zijn dat bijvoorbeeld Rex en Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?. Er worden elke week nieuwe video's geplaatst, dus houd de pagina goed in de gaten!

2. De Graaf & Cornelissen Exclusief

Nu er geen theatervoorstellingen meer zijn, heeft productiehuis De Graaf & Cornelissen besloten om de komende periode elke maandag (20:30 uur) tot en met vrijdag hun YouTube-kanaal te vullen met een voorstelling. Ze trappen af met de Award-winning musical Adèle Conny Jasperina - De Grote Drie en VOLENDAM de Muscial. Daarnaast krijg je als musicalliefhebber de kans om live te chatten met de hoofdrolspelers.

3. Theaterflix

Het platform Theaterflix heeft tal van theaterproducties online staan en veel van hen zijn gewoon gratis te bekijken. Van cabaret tot jeugdtheater; je kunt het hier allemaal bekijken! Theaterflix werkt samen met verschillende theatergezelschappen die het mogelijk maken om het aanbod te vernieuwen. Dit is de plek om jouw favoriete toneelstuk te bekijken dat bijvoorbeeld niet meer terugkomt in het theater, gewoon vanaf je bank!

Beleef Klassiek

Ook kunnen alle klassieke concerten niet doorgaan, maar voor de liefhebber heeft Beleef Klassiek een podcast opgenomen: Beleef de Matthäus Passion. De podcast duurt ongeveer een halfuur en neemt je mee in alle belangrijke momenten van dit iconische muziekstuk. Beluister de podcast hier!

Musical

Streamingsdienst Netflix wordt vooral gebruikt om series te binge watchen, maar er staat ook een hele categorie van musicals online. Bekijk hieronder een aantal van onze favorieten.

1. MAMMA MIA!

Eén van 's werelds bekendste musicals over een Grieks eiland, een moeder en een dochter die drie van haar moeders ex-minnaars uitnodigt op haar bruiloft. Met in de hoofdrol o.a. Meryl Streep en Amanda Seyfried.

2. Annie

Annie werd voor het eerst in 1977 vertoond in New York en werd een wereldwijd succes. De musical was bijvoorbeeld zes jaar lang te zien op Broadway. Annie vertelt het verhaal van de 11-jarige Annie die is achtergelaten in een weeshuis met een briefje van haar ouders waarop staat dat ze haar komen ophalen. Annie hoopt elke dag dat ze wordt opgehaald, want het leven in het weeshuis is alles behalve makkelijk: ''It's a hard knock life for us...'' Samen met Daddy gaat Annie op zoek naar haar ouders. Deze zoektocht wordt nog lastig als er een prijs wordt beloofd aan de persoon die meer weet te vertellen over haar ouders, want meerdere koppels melden zich als haar ouders...

3. Bloed, Zweet en Tranen

Vertelt het levensverhaal van Neerlands' bekendste volkszanger André Hazes. De musical Hij Gelooft in Mij was een groot succes en werd van 2012 tot 2015 in het DeLaMar Theater in Amsterdam gespeeld. Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van Hazes, kondigt Stage Entertainment een terugkeer van de musical aan in 2021. Tot die tijd kunnen we het verhaal zien in Bloed, Zweet en Tranen.

4. Lés Miserables

De Franse musical Lés Miserables werd voor het eerst getoond in 1980 en kwam in 1991 naar Nederland. De musical is nog altijd te zien op West End en kreeg de titel van langslopende West End-musical ter wereld. Lés Miserables vertelt het verhaal over de Franse problematiek. Het volk wordt opgeroepen tot protest en een revolutie. Hoofdrolspeler Jean Valjean heeft 19 jaar in de gevangenis gezeten voor het stelen van een stuk brood. Wanneer hij vrijkomt, neemt hij een andere identiteit aan en overtreedt daarmee een belangrijke regel. Er wordt een heksenjacht geopend op hem door de politie-inspecteur. In 2012 verscheen de musical op het witte doek met hoofdrollen voor Hugh Jackman, Russell Crowe en Anne Hathaway.

5. Voor de kleintjes: Efteling Theater

Op het YouTube-kanaal van het Efteling Theater kun je ook musicals vinden, voor de kleinsten onder ons. Zo is een week geleden hun collectie uitgebreid met Sprookjessprokkelaar de Musical. Daarnaast staan ook De Gelaarsde Kat en Pinokkio online. Veel kijkplezier!

6. Voor de kleintjes: Titus & Fien TV

Productiebedrijf Van Hoorne Entertainment maakt van de nood een deugd en trakteert hun jongste fans op een eigen tv-programma: Titus & Fien TV. Het bekende duo is elke dag live te zien om 16:00 uur op hun eigen Facebook-pagina. Onderwerpen als Mop van de Dag, de Kijkersvraag, de Thuisopdracht en de Verveel-Me-Niet-Tip staan onder meer centraal in deze serie. Heb je de live-uitzending gemist? Dan kun je deze terugkijken op het YouTube-kanaal van Van Hoorne Entertainment.