• Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
(Tijdelijk) niet beschikbaar

Camelia planten
Met deze Camelia planten kweek je binnenkort mooie bloemen. We adviseren dit product buiten te planten. Deze planten hebben namelijk zo'n 4 zonuren per dag nodig. Wanneer je ze op een goede plek plant en goed verzorgt, kun je na een jaar al genieten van jouw zelfgekweekte bloemen. Camelia’s zijn mooie, opvallende groenblijvende struiken die veelal aan het einde van de winter geweldige, weelderige bloemen produceren in de kleuren rood, roze of wit. Er zijn verschillende soorten. Als er één spectaculaire vroege bloeier is, dan is het wel de Camellia Japonica (Camellia).

Planten in de tuin
Planten die in pot gekweekt zijn, kun je het hele jaar door planten: als het maar niet vriest en de grond niet bevroren is. Camelia’s verkiezen een zure bodem en houden van een beschut plekje. Plant een Camelia nooit op het oosten: de bladeren drogen uit van de winterse ochtendzon. Een plek op het zuiden of westen is beter. Op een beschut plekje geniet je al vanaf eind februari van de schitterende bloei. De camelia kan ongeveer een hoogte van 1,5 – 2 meter worden. En een breedte van 1 – 2 meter.

Seizoenen
Ze kunnen de winters doorstaan, maar het is toch aan te raden om de planten de eerste winter te beschermen tegen extreme vorst. Gebruik voor de bescherming bijvoorbeeld een vliesdoek, oude kledinglap, handdoek of plastic. Het mooie aan deze plant is dat ze niet haar blad verliest in de winter.

Inhoud pakket 3 stuks
- 1x Wit
- 1x Rood
- 1x Roze Camelia Japonica

Inhoud pakket 6 stuks
- 2x Wit
- 2x Rood
- 2x Roze Camelia Japonica

De planten worden geleverd in een p9 kwekerspotje en zijn bij levering met potje ongeveer tussen de 30 en 40 cm afhankelijk van het product. De planten bloeien nog niet. Wanneer je ze plant worden de plantjes groter. Hoe groot precies, verschilt per camelia. Lees hier meer informatie over de Camelia en hoe deze te planten.

;

Praktische informatie

Camelia planten

- Deze actie geldt zolang de voorraad strekt.
- Planten kunnen niet worden geretourneerd.

Handig om te weten

Hoe plant je de Camelia?

In ontvangst nemen van de planten
Wanneer je de planten in ontvangst neemt, is het wenselijk deze meteen te planten. Lukt dit niet? Volg dan onderstaande stappen.
- Bedek de wortels en zet de plant in uw tuinhuis of garage.
- Laat een plant nooit onbeschermd tegen wind en regen buitenstaan.
- Zorg ervoor dat de wortels niet uitdrogen. Bijvoorbeeld door het potje met de wortels in een grote plastic zak te stoppen en vervolgens wat vochtige grond in deze zak te doen. 
- Doe dit niet langer dan 1-2 dagen.
- Wij raden je aan om de producten buiten te planten. 's Winters is het raadzaam om de planten binnen te zetten. Vanaf half mei kunnen ze gerust weer naar buiten. Begiet hem dan regelmatig en laat ze niet uitdrogen.

Planten
Camelia’s verkiezen een zure bodem en houden van een beschut plekje. De planten hebben zo’n vier zonuren per dag nodig. De planten kunnen doorgaans het hele jaar gepland worden. Uitzonderingen hierbij zijn wanneer het te warm is of wanneer het vriest.

Stappen:
1. Laat voorafgaand aan het planten, de planten een uur in lauw water staan. Zo kunnen de
wortels zich goed vol zuigen.
2. Graaf vervolgens een gat dat ruim genoeg is voor de wortels van de plant, ongeveer 1,5 keer
de grootte van de kluit.
3. Vul het gat op met ongeveer 5 liter potgrond, beweeg af en toe met de plant zodat de wortels
goed contact maken met de grond.
4. Druk de grond rustig aan rondom de vlinderstruik en klaar ben je.

Vanaf