• Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Misschien ben je dit jaar nog niet op vakantie geweest of ben je wel geweest en wil je dit vakantiegevoel nog even vasthouden. We lichten de komende weken elke week de mooiste plekken in Nederland uit voor een mini-vakantie in eigen land. Deze week: bijzonder overnachten in unieke hotels!

Slapen op een schip

Het ss Rotterdam behoort tot de WestCord Hotels familie en is het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn. Het schip heeft bijna alle wereldzeeën bevaren, maar ligt nu vast in de haven van Katendrecht, omdat het is omgebouwd tot een super deluxe hotel. Het hotel, helemaal in jaren '50 sfeer, heeft 254 kamers. Je kunt er niet alleen overnachten, maar ook trouwen en dineren. De locatie is ook perfect voor evenementen.

Voor een completer beeld van het schip, boek je één van de vele rondleidingen. ''Ontdek de rijke historie, alle weetjes en bijzondere verhalen uit ruim veertig jaar roemruchte stoomvaartgeschiedenis.'' Er zijn dagelijks rondleidingen, met een gids of audiofoon. Klim op het dek, verken de boeg en neem een kijkje in de achterliggende ruimtes. Daarnaast is er nog een Escape Room aan boord, denk jij dat je op tijd kunt ontsnappen?

Waan je voor heel even in Indonesië

'Two worlds connected', waar vroeger de lijndienst vertrok naar Jakarta, ligt nu een groene oasa in het centrum van Amsterdam. In Hotel Jakarta lijkt het alsof je je heel even in Indonesië bevindt. Het hotel heeft een subtropische binnentuin en Indonesische invloeden door het hele hotel. De subtropische tuin bestaat uit een selectie bomen, metershoge palmen en planten uit Azië, gerealiseerd in samenwerking met Hortus Botanicus Amsterdam. Niet alleen prachtig om te zien en doorheen te lopen, maar ook nog eens leerzaam. Zo lees je er alles over bijvoorbeeld gember, kurkuma en de bananenplant.

Hotel Jakarta heeft al meerdere prijzen mogen ontvangen sinds de opening, zoals 'Publiek gebouw van het jaar 2018', de Amerikaanse 'Architecture Masterpiece 2018' en rooftopbar Malabar mocht zich in 2019 de beste nieuwe hotelbar van Nederland noemen.

Slapen in een voormalig klooster

In hartje Sittard staat Hotel Merici, gelegen in een volledig gerestaureerd kloosterkwartier. De naam Merici is afkomstig van Angela de Merici, stichteres van de Ursulinenorde, de kloosterorde die tussen 1843 en 1946 in de aangelegen gebouwen van het hotel meisjesonderwijs gaf. Het hotel combineert eigentijdse luxe met een duidelijk aanwezig voelbare historie. Het hotel heeft een splinternieuw restaurant (Restaurant George's), wat er niet alleen mooi uit ziet dankzij elementen van het voormalig klooster combineerd met modern meubilair, maar je kunt er ook heerlijk dineren.

Koninklijk slapen in een chique, monumentale omgeving. Op het kloosterkwartier staan in totaal zeven monumenten, zoals de Michielskerk, Basiliek en het Dominicananklooster. Genoeg te zien dus in deze prachtige omgeving!